Ljudski resursi


Naši ljudi su naša snaga

Ljudski resursi


Angažovani i kompetentni zaposleni su preduslov svake dobre organizacije. Upravo takvi zaposleni svojim proaktivnim stavovima, usmjerenim djelovanjem, energijom, preuzimanjem odgovornosti, željom ka promjeni na bolje doprinose razvoju organizacije i pokreću je naprijed. Zbog toga mi u Orbico-u puno pažnje pridajemo profesionalnom procesu odabira zaposlenih kao i obrazovanju i razvoju zaposlenih u organizaciji.

Važno nam je da zaposleni imaju entuzijazam, inicijativu i proaktivnost, da su odgovorni i radoznali, da imaju integritet i lično poštenje. Podstičemo otvorenu komunikaciju, predlaganje novih rješenja i unapređenje poslovanja. Nagrađujemo dobre ideje i zaposleni koji su najbolji u svom području rada imaju priliku napredovati i razvijati se profesionalno i lično. Gdje god  je moguće zaposleni su plaćeni po učinku na način da oni koji bolje rade mogu i više zaraditi. Timski rad i dobri, podržavajući međuljudski odnosi su svakako jedna od Orbico snaga i prednosti.

Budući da se danas Orbico poslovanje proteže od Baltičkog do Crnog mora, ta činjenica pruža pregršt mogućnosti razvoja karijere obrazovanim ljudima s odličnim rezultatima u poslu koji imaju inicijativu i otvoreni su promjenama. Bitno nam je da zaposleni svoje sposobnosti i energiju koriste usmjereno prema ostvarivanju rezultata i strategije, da im je stalo do posla koji rade i da u njemu vide smisao.

Karijere


Usklađenost Vaših ciljeva s ciljevima preduzeća od ključnog je značaja za efikasnost i uspješnost kako Vas tako i preduzeća. Zajednička nam je namjera da se bolje upoznamo. U tom smislu pripremili smo Vam upitnik koji je osnova za lični razgovor s Vama. Vaše lične reference cijenimo, zato je tajnost Vaših podataka s naše strane zagarantovana. Vaš interes za zapošljavanje i rad u Orbico-u možete izraziti ispunjavanjem upitnika na regionalnim web stranicama.

U Orbico-u takođe postoji mogućnost obavljanja studentske/učeničke prakse nakon razgovora s kandidatima koji izraze želju te nakon evaluacije njihovih sposobnosti i afiniteta.